Tietoa minusta…

Olen 44-vuotias, kahden murrosikäisen tytön äiti Keski-Espoosta, Järvenperästä. Kaikessa toiminnassani tärkeitä arvoja ovat rehellisyys, oikeudenmukaisuus ja laajakatseisuus. Tyttärieni ja mieheni lisäksi perheeseemme kuuluu kaksi koiraa. Harrastan ratsastusta, koirien kanssa lenkkeilyä, puutarhanhoitoa ja yhdistystoimintaa.

Jo yläkouluikäisestä asti olen seurannut politiikkaa ja toivonut jonain päivänä voivani olla itse mukana vaikuttamassa kuntapolitiikassa. Tähän asti olen toteuttanut tuota vaikuttamista aktiivisena vanhempana mm. koti- ja kouluyhdistyksissä sekä koulujen johtokunnissa. Viimeisimpänä olen toiminut Järvenperän yläkoulun johtokunnan puheenjohtajana 2012–2017. Lapsen ääni-hankkeessa olin mukana Karamzinin alakoulun vanhempien edustajana. Hankkeessa kehitimme monialaisella yhteistyöllä mm. uusia kuntatasoisia toimintamalleja lasten koulupolun siirtymävaiheisiin. Koen, että nyt on oikea aika pyrkiä valtuustoon, kun lapset siirtyvät pian pois peruskoulusta ja aikaani vapautuu siten enemmän yhteisten asioiden hoitamiseen.

Koulutukseltani olen sekä liiketalouden tradenomi että koulunkäynninohjaaja. Työhistoriaa minulla on niin useista eri alojen yksityisistä yrityksistä kuin kuntapuoleltakin. Tällä hetkellä työskentelen koulunkäyntiavustajana sekä koulunkäyntiavustajien tiimivastaavana yhtenäiskoulussa, Espoossa. Pidän erityisesti työskentelystä nuorten parissa. Haluan olla heille tukena ja apuna niin koulutyössä kuin heidän muissakin haasteissaan. Valtuustossakin ajaisin lasten ja nuorten asioita, mm. syrjäytymisen ennaltaehkäisyyn tulisi panostaa huomattavasti nykyistä enemmän.

Koen, että kuntapolitiikka tarvitsee tällaisia ”tolkun-ihmisiä”, kuten työkaverini osuvasti minua kuvaili. Saan nopeasti asioista kokonaiskuvan, ja uskallan tuoda esiin omia ideoitani ja näkemyksiäni, jos koen, että minulla on jotain annettavaa asioiden tai muutoksen eteenpäin viemiseksi. Olen sekä kuntalaisena että kunnan työntekijänä huomannut monia asioita, joita voisi tehdä toisin, kustannustehokkaammin. Näitä näkemyksiäni pääsen nyt seuraavalla valtuustokaudella esittämään sosiaalidemokraattisessa valtuustoryhmässä varavaltuutettuna.

Ollaan yhteydessä,
Heidi Luukkanen

Mainokset